Lisa over the Top logo

Toon huid optie staat aan! Je krijgt misschien bloot te zien.

Toon optie

Persoonlijke Gegevens

Naam:Lisa Rijnders
Geboortedag:2 aug 2019
Biologische leeftijd bij geboorte: 52 jaar
Mail: lisa@lisaoverthetop.nl
Hoogst genoten opleiding: Technische Natuurkune, TU Delft
Hobbies: Zingen, Fagot spelen, Moestuin, Koken, Yoga, Dansen
Talen: Nederlands, Engels, Grieks, Russisch.
Werkbare kennis van: Frans, Esperanto.
Ben nu Arabisch aan het leren.

Ambitie

Geef me de gelegenheid om als gastvrouw op te treden. Vind ik ècht leuk.

Algemeen

Graag doe ik iets met en voor mensen. Ik ben betrokken bij de wijk en de kerkelijke gemeente.

Ik ben in mijn vorige identiteit zo'n 30 jaar aktief geweest als programmeur. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat ik dit werk helemaal niet leuk vind; Dagen lagen achter de computer zitten zonder menselijke interactie, bezig met werkzaamheden die toch niemand ziet. Dit begon aan mij te knagen.

Veel liever doe ik iets waar ik omga met mensen, besloot ik. Ik ben aktief bezig om sociale werkzaamheden te zoeken, of in ieder geval iets waarvan ik het gevoel heb dat het sociaal en maatschappelijk nut heeft. Ik programmeer nog steeds, maar heb de beslissing genomen dat het ten eerste in de voorgaande stelling moet passen, en dat ik het leuk moet vinden ook.

Werkzaamheden

De meeste taken en functies hier zijn vrijwilligerswerk; in mijn zoektocht naar sociale functies als vervanging voor programmeerwerk ben ik veel dingen die me trekken aan het uitproberen. Betaalde werkzaamheden worden expliciet vermeld.

23 september 2021 - 16 maart 2022: Streamen van HOVO colleges

Verzorgen van de live uitzending van colleges van HOVO. HOVO huurt zalen bij de Immanuelkerk om colleges te geven. De colleges worden middels Zoom gestreamed.

Dit was betaald werk en een voortvloeisel uit mijn taak als streamer voor de kerk. Na de corona lockdown is de behoefte om colleges te streamen vervallen.

12 januari 2021 - heden: GPU programmeren Raspberry Pi
Ontwikkeling en beheer van persoonlijk project V3dLib, voor het maken van programma's die draaien op de Raspberry Pi GPU (de VideoCore IV/VI van BroadCom).
Meer

Ik ben al jaren fan van de Raspberry Pi (of Pi in het kort). Het is een prachtig klein maar volledig computertje, wat zeer geschikt is om als 'embedded device' te gebruiken.

Ik kwam er op een gegeven moment achter dat de Pi een GPU bevat die met wat kunst- en vliegwerk direkt te gebruiken is in computer programma's. Ik raakte gefascineerd door het idee om deze rekenkracht te gebruiken om de mogelijkheden van de Pi te gebruiken. Het resultaat hiervan is dit projekt, wat nu de status van een hobby projekt heeft, maar waar ik commerciële mogelijkheden in zie.

22 oktober 2020 - heden: Beheer website Thirza's Beauty Salon
Ik ben met plezier klant bij Thirza's Beauty Salon. Op een gegeven moment zocht ze een nieuwe beheerder voor haar Joomla website, en ik heb toegehapt.

Voor dit werk krijg ik een vergoeding.

Werkzaamheden:
  • Regelmatig backups maken
  • Uitvoeren van updates van website en componenten
  • Bieden van technische ondersteuning

In de wijk

23 jan 2019 - 30 aug 2021: Zwerfvuilteam
Het zwerfvuilteam is een dagbesteding voor het Lentis-huis in de wijk. Ik heb als vrijwilliger minimaal een keer in de week meegelopen en ben pas gestopt toen mijn agenda het niet meer toeliet.
Meer

Ik zag het zwerfvuilteam op een dag door mijn straat komen, en ik vond dat zo'n goede zaak dat ik ze direkt heb gevraagd of ik mee kon lopen. Dit kon inderdaad en vanaf de week daarop deed ik mee, minimaal een keer in de week.

Ik heb altijd met veel plezier meegedaan, het is dankbaar werk. Het contact met de deelnemers was fijn en gemoedelijk. Ze zijn zeker niet uit het oog verloren en ik beschouw ze als vrienden.

Deze groep heeft mijn transitie van Wim naar Lisa van dichtbij meegemaakt!

17 sep 2020 - 6 januari 2023: Wijkrestaurant
Wijkrestaurant Fruitcafe de Helpende Hand is een buurtinitiatief van en voor wijkbewoners om deze nader bij elkaar in contact te laten komen.
Een van de diensten is horeca en catering; ik werk als vrijwilliger in de keuken en bedien de mensen. Op bestelling verzorg ik ook eten en hapjes voor lokale evenementen.
Meer

Dit was eigenlijk bedoeld als snuffelstage, om te kijken of ik werken in de horeca leuk vind. Het antwoord is volmondig 'ja!', het is dankbaar werk. Dit is een branche waar ik graag zou willen vertoeven. Het helpt dat ik koken ontzettend leuk vind.

Ik ben bijzonder gesteld op mijn collega's en de klanten, derhalve ben ik blijven hangen.


Gastvrouw bij Private Dining event, met collega's en klanten

13 jul 2021 - 12 okt 2021: Bestuurslid Platform de Wijert

Platform De Wijert is de bewonersorganisatie van De Wijert en fungeert als bewoners platform voor en door bewoners van deze wijk in de stad Groningen.

Ik was aspirant-bestuurslid en had als voornaamste taak de hoedanigheid van kas-controleur. Ik heb me afgemeld omdat ik mij er niet volledig voor in kon zetten. Het is dankbaar werk, maar mijn ambities liggen elders en mijn agenda was overvol.

10 sep 2021 - 1 dec 2021: Lid van Sinterklaas feest commisie

Voorbereiden en plannen van het Sinterklaas feest in de wijk. De taken zijn zoals het uitkomt en op dat moment nodig is.

De hoeveelheid inspanning vooraf werd ruimschoots gecompenseerd door het feest zelf; wat was het prachtig om al die kinderen te zien genieten. Volgend jaar doe ik weer mee aan de commisie, geen twijfel.

27 dec 2021 - heden: Bezorgen van Wijkkrant

Minimaal maandelijks de wijkkrant, folders e.d. bezorgen binnen de wijk.

Hier krijg ik een kleine vergoeding voor.

Taken in de Kerk

Mijn kerk is de Immanuelkerk in Groningen.

Ik ben graag betrokken bij de kerk en neem met plezier taken op me om de gemeente van dienst te zijn. Helaas staan vele activiteiten op een laag pitje vanwege corona.

30 augustus 2020 - heden: Koffie schenken
Na de dienst wordt koffie geschonken voor de gegadigden. Ik help mee met de logistiek en het inschenken.
20 september 2020 - heden: Bloemendienst

Bijna elke dienst worden bloemen gebracht naar leden van de gemeente die een hart onder de riem kunnen gebruiken, een significante gebeurtenis hebben meegemaakt of wat aandacht kunnen gebruiken. Ik ben deel van het bezorgteam en ga af en toe op stap bij de mensen.

1 feb 2021 - heden: Medewerker Stream Team
Verantwoordelijk voor het live uitzenden op internet van diensten. Ik bedien de camera's en zorg zo goed mogelijk dat de uitzending een vloeiend geheel is.
20 mei 2021 - heden: Lector

Voorlezen passages uit de bijbel tijdens een dienst. Dit is voor mij ook een uitstekende manier om mijn logopedie leerervaring in de praktijk te brengen

28 jul 2021 - heden: Open kerk en Pleinsoep

Open Kerk is een gelegenheid voor mensen om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie. Het biedt de mogelijkheid voor een praatje, kaarsen aansteken, de ruilkast te gebruiken enz.
Bij Pleinsoep wordt een kommetje soep aangeboden voor een klein bedrag. Elke week wordt een een ander soepje aangeboden.

Mijn taken als vrijwilliger:

  • Openen van de kerk, voorbereiden van benodigde ruimte en middelen
  • Koffie en toebehoren voorbereiden
  • Bezoekers te woord staan en verder helpen
  • Naderhand opruimen en afsluiten

Dit werk is mij precies op het lijf geschreven; ik ben de gastvrouw annex koster en receptioniste van de kerk. Je kan me geen groter plezier doen dan een dergelijk functie aanbieden.

6 aug 2021 - heden: Technisch medewerker zaalverhuur

De Immanuelkerk verhuurt zalen aan externe partijen, hier zijn voor de organisatie medewerkers nodig.

Naast hand- en spandiensten, stream ik zittingen die live op internet worden uitgezonden, of dienen te worden geregistreerd.

Dit werk wordt vergoed.

27 aug 2021 - 2 aug 2022: Webmaster
Actueel houden van de website van de kerk. Ik verwerkte de ingezonden stukken, adviseerde over aanpassingen en had zorg voor de layout. De website draait onder WordPress.