Lisa over the Top logo

Toon huid optie staat aan! Je krijgt misschien bloot te zien.

Toon optie

Experimenten voor transitie


Dit is werk in uitvoering!
Maar het kan geen kwaad om de tussenstand te tonen.


Ik kom regelmatig goedjes en handelingen tegen die beweren dat ze helpen bij dingen die ik belangrijk acht bij transitie.

Het meeste neem ik met een dikke korrel zout, maar anderzijds ben ik praktisch en wetenschappelijk van aard, en ik ben niet te beroerd om ze uit te proberen. Deze pagina houdt de voortgang bij van diverse experimenten.

Kruin

Het is een vurige wens van me om de kale plek op mijn hoofd te laten hergroeien.

Ik ben al jaren bezig met finasteride, dat ik los heb weten te peuteren bij mijn dierbare huisarts.
Online onderzoek wees uit dat de 1mg pillen veel te veel zijn als dosis; 1/50e deel daarvan als dagelijkse hoeveelheid is genoeg. Derhalve snijd ik de pillen in vieren voor gebruik. Zo gaan ze dus ook vier keer langer mee (ze worden niet vergoed).

Ik kan geen foto vinden van mijn kruin in het begin. Ik weet dat de huisarts eentje maakte toen ik om finasteride kwam bedelen. Misschien kan ik haar om die foto vragen.

6 oktober 2021

Bij een klankconcert in het kerkje van Fransum kreeg ik een tip over Birkenwasser. De mevrouw die het gaf was (naar eigen zeggen) volledig kaal door chemotherapie, en ze zweert er bij. Ze had een mooie volle bos haar, ik geloofde haar direkt. Deze wil ik uitproberen.

Start Birkenwasser 8 okt '21

Start Birkenwasser 8 okt '21

21 december 2021

Biotine, ook wel vitamine H of vitamine B8 genoemd, is een goedje dat helpt bij haaruitval en haargroeiproblemen. Toen ik daar achter kwam, besloot ik direkt om het ook in te nemen als supplement.

Ik begon ook met collageen supplementen, maar ik geloof daar inmiddels niet zo in. Collageen is gemakkelijk om in te nemen in je gewone voeding, kwestie van veel goede groenten eten.

Start Biotine 30 nov '21

Start Biotine 30 nov '21

Neus

21 december 2021

Ik kwam dit filmpje tegen bij mijn omzwervingen op internet. Het betreft massage van je neus om de vorm te veranderen, in het bijzonder om de bult weg te werken.

Geloof ik het? Niet echt, maar het is een kleine moeite om het tweemaal daags uit te voeren, en wie weet, misschien werk het en dan ben ik zeer gelukkig.
Ik was al een tijdje bezig met deze massages, toch maar een foto genomen.

Start neus massage 5 dec '21

Start neus massage 5 dec '21

Lippen

21 december 2021

Dit filmpje is van dezelfde maker als de haakneus-massage video.
Eveneens ben ik hier zeer skeptisch over, maar als ik iets nog liever wil dan een mooie neus, dan is het volle lippen. Kleine moeite en wie weet groot plezier.
Ik was al een tijdje bezig met de massages, toch maar een foto genomen.

Tevens ben ik op 5 dec '21 begonnen met mijn lippen insmeren met bijenwas, alweer een tip voor volle lippen, alweer de nodige skepsisch maar ik ben altijd in voor een makkelijk experimentje.

Start lippen massage 5 dec '21

Start lippen massage 5 dec '21