Lisa over the Top logo

Toon huid optie staat aan! Je krijgt misschien bloot te zien.

Toon optie

Het mannenbuikje wegwerken

Het probleem

Voordat ik aan mijn lichaam begon te werken (dus voor april 2019), zag het er zo uit:

Mannenbuikje

Ik heb geen zij-foto, maar het moge duidelijk zijn dat deze buik uitpuilt.

Toen ik eenmaal serieus met de jurken begon, stond ik voor de spiegel zoals hier:

Hier was ik 88kg, dus al 9kg afgevallen!

Toen dacht ik 'dit kan niet', en maakte ter plekke de beslissing om er iets aan te doen.

Een oplossing

Een zoektocht op internet leidde me naar dit filmpje:


Arnold Schwarzenneger over buikoefeningen

Al in het begin van het filmpje beschrijft Arnold de twee essentiele oefeningen voor mannen: crunches en cavities. Hier begon ik mee op 9 juli 2019, en heel fanatiek moet ik zeggen. Bijna dagelijks deed ik crunches en cavities, later zwakte dit een tikkeltje af. Maar als ik mijn statistieken bekijk (die ik vanaf het begin trouw bijhoud), zit ik nog steeds makkelijk op een gemiddelde van 5 keer per week.

De voortgang

Dit was de toestand van mijn buikje op 6 januari 2020.

81kg!

Beter? Ja (subjectieve mening), maar het is nog steeds in de vorm van een mannenbuik. Ik vind het niet erg om een buikje te hebben, maar laat het dan een vrouwelijk buikje zijn. Het is die ronding aan de onderkant die het verschil maakt, vrouwen hebben dat niet.

Dus ging ik moedig door met crunches en cavities. Hier een recente foto, van 26 mei 2020.

Hier ben ik nog steeds 81kg, toen ik daar eenmaal op kwam wilde het niet verder zakken.

Het kan zijn dat ie verder geslinkt is, maar het buikje zit er nog steeds. Weet je, als je de kromming van mijn rug erbij betrekt (die goed is, met dank aan mijn fysio), valt het best mee. Maar: nog steeds niet acceptabel.

En het is niet zo dat er veel onderhuids vet in zit:

Subcutaan vet, wat ik er van kan vastpakken

Het zit dus vooral dieper. Ik wil het viscerale vet niet onderschatten, maar als ik mijn buikspieren goed span kan ik door het subcutane vet een six-pack zien. Een vrouw niet waardig, tenzij je Daphne Schippers heet.

Het experiment

Dit zet me uiteraard aan het denken: heb ik wellicht te veel getraind? In het kader van onderzoek, is dit een makkelijke. Ik stop er gewoon een paar weken mee en kijk daarna of het verschil maakt.

Voor de geschiedsschrijving: Op 26 mei 2020 is mijn buikomtrek ter hoogte van mijn navel 98cm.

Het resultaat wordt hier gepost.