Lisa over the Top logo

Toon huid optie staat aan! Je krijgt misschien bloot te zien.

Toon optie

Lisa's pruiken

Ik vond het wel interessant om een pagina te wijden aan de pruiken die ik tot dusver heb verzameld. Ik wil kijken of ik ze hier allemaal kan tentoonstellen. Het zal wel even duren, het zijn er meer dan twintig en ik wil geen random foto's maken. Maar hier is een begin.

De prijzen variëren van 15 tot 600 euro. Ik heb ze vooral in het begin van mijn transgender-bewijstzijn aangeschaft, toen ik nog zoekende was naar een image; ten tijde van schrijven heb ik al een jaar ofzo niet meer eentje gekocht.

De duurste en beste

28 juli 2019 is een belangrijke datum; op deze dag heb ik mijn eerste twee goede pruiken gekocht. Daarvoor had ik al eentje online besteld, maar daar was ik direct dik ontevreden mee (later ben ik wat bijgedraaid). Deze keer ben ik naar een goede pruikwinkel gegaan en heb met zorg uitgezocht; dit zijn ook gelijk mijn twee duurste pruiken. Eentje was van vanaf het begin goed en de andere degradeerde nogal.

Hier is de eerste foto gemaakt van de goede pruik:

Stond me vanaf het begin goed

Stond me vanaf het begin goed

Deze stond me direct goed en is nog steeds mijn favoriet. In mijn gewone doen, dus niet in feest- of depri- modus (enz.), draag ik deze, nu nog steeds.

Een nieuwere foto (21 juni 2020):

Stond me vanaf het begin goed

Stond me vanaf het begin goed

De dure miskoop

Samen met de vorige pruik heb ik deze gekocht:

Hier ziet ie d'r oppervlakkig mooi uit

Hier ziet ie d'r oppervlakkig mooi uit

Ziet er leuk uit, niet? Wat in de foto niet opvalt, is dat het één grote haarklit is. Van dichtbij zag het er niet natuurlijjk uit. Dit stoorde mij, en ik heb mijn best gedaan om deze klitbal ongedaan te maken.

….dit resulteerde in huilpartijen, want het was onbegonnen werk om ze voorzichtig te verwijderen. Eindeloze haarstrengels heb ik er van af geplukt (toen het ontstrengelen niet meer lukte) en het resultaat is iets wat ik aan een vriendin beschreef als een 'verzopen kat'.

Het is dus een beetje mijn schuld dat hij vormeloos is geworden, maar anderzijds was ik er al snel na de aankoop ontevreden mee. Ik heb 'm nog wel eens gedragen:

Na een visagie cursus

Na een visagie cursus

…maar daarna niet meer. Af en toe probeer ik 'm weer en denk dan 'hee gatsie, nee'. Ik heb een krultang hier klaar liggen (met variabele temperatuur voor synthetisch haar), ik hoop ook de moed op te kunnen vatten om deze te gaan gebruiken.

De Waverly's

Op een online pruiken-winkel heb ik het Waverly model ontdekt, redelijk lang met een slag en een soort van pony. Het is de eerste in de volgende serie. Daar was ik zó gecharmeerd van dit ik meerdere van dit model heb besteld, in variërende kleuren:

TODO: de anderen hier ook toevoegen

Waverly!

Waverly!

Waverly!

Waverly!

En vele anderen

Hier dan maar een reeks foto's van de rest, zonder al te veel woorden. Er is geen speciale volgorde. Ik hoop de serie ooit af te kunnen maken.

Bruin lang

Bruin lang

Bijna heksenhaar!

Bijna heksenhaar!

Pink

Pink

Rode vamp

Rode vamp

Party Outfit

Party Outfit