Lisa over the Top logo

Toon huid optie staat aan! Je krijgt misschien bloot te zien.

Toon optie

Experiment met D3 en Omega-3 tegen psoriasis

Debunked

Op een dag was ik met een jonge dame aan het kletsen in mijn favoriete kroeg, en zoals zo vaak gebeurt, komt mijn psoriasis ter sprake. Die was in een fase waarbij het duidelijk zichtbaar is op mijn handen. Ze gaf me een tip:

Een vriend van me slikte extra D3 en Omega-3 voor drie maanden. Daarna was de psoriasis helemaal verdwenen!

Hoewel ik de loop der jaren goed skeptisch ben geworden over zulke uitspraken, sta ik altijd in voor een experimentje. De overhead voor dit experiment is laag, dus dacht ik 'waarom niet'?

Aldus heb ik deze potjes gekocht bij de plaatselijke drogist:

Potjes D3 en Omega3

Potjes D3 en Omega3

Aldus heb ik trouw dagelijks mijn capsules geslikt. Het duurde twee maanden om in ieder geval de grote pot leeg te krijgen. Dat vond ik een goed moment om een controle te doen. Ik heb dus niet de volle voorgestelde drie maanden vol gemaakt; maar serieus, als het werkt zou er nu al iets zichtbaar moeten zijn. Vind ik dan.

En laten dit een beetje een wetenschappelijk tintje geven door voor- en na foto's te maken.

Hier onder zie je paren van foto's langs scrollen, van diverse delen van mijn lichaam waar psoriasis prominent aanwezig zijn.

Kijk en vergelijk. De linker van elk paar is op 1 februari 2020 genomen, de rechter op 30 maart 2020. Wat we willen zien is dat de na-foto's een duidelijk verschil geven!

Dit zijn niet de beste foto's, zeker de voor-foto's niet. Wat me dus duidelijk maakt dat ik moet investeren in een camera, en dan een die beter is dan mijn mobiel.

Conclusie

De kwaliteit van de foto's ten spijt, het is me duidelijk dat dit goedje niet bijster veel geholpen heeft. eigenlijk helemaal niet. Derhalve valt dit bij mij onder het kopje:

Debunked

Hierbij sluit ik dit experiment af. Gelukkig heb ik een nieuw experiment in het verschiet; de laatste foto's van dit experiment zullen als startpunt dienen voor het nieuwe experiment.

Wordt vervolgd.