Lisa over the Top logo

Toon huid optie staat aan! Je krijgt misschien bloot te zien.

Toon optie

My take on Luigi Merci's Fagot Sonata in G mineur

Dit is het eerste 'echte' muziekstuk dat ik op fagot heb geleerd. Heel eerlijk gezegd was het gezien mijn niveau voorbarig, maar ik nam de uitdaging graag aan. Helaas is het door corona niet goed afgesloten; de muzieklessen werden geannuleerd.

Ondertussen ben ik wel moedig doorgegaan met oefenen. Deze opname is een poging om mijn fagotdocent in te lichten over mijn huidige kunnen wat betreft deze sonate.

De sonate bestaat uit drie delen; dit stuk, 'Allemanda', is het eerste. Het is mijn intentie om ze allemaal op te nemen; eerst even moed verzamelen.

Het is verre van perfect!. Ik heb het zelf ook wel door.

Aanpak

Vol goede moed begon ik, in de wetenschap dat ik fouten zou maken en die oogluikend toe zou moeten staan. Mijn perfectionisme speelde me al echter snel parten, en ik herstartte keer na keer de opnamen.

Na een of 20 was mijn geduld op. Ik kwam toen op het idee om de opname te splitsen. Het eerste deel is het begin van de beste opname tot dusver. Het tweede deel is de beste poging naderhand van de tweede herhaling.

Ik speel herhalingen maar een keer hier!

Deel 1

Deel 2

De ontlating aan het einde spreekt boekdelen denk ik. En toch blijf ik met dit prachtige instrument doorgaan!